Veganistische groentenpizza

Veganistische groentenpizza

Agnes RƤkers
Een gezonde en lekkere plaatpizza met (vergeten) groeten. Op de foto werd de pizza een dag later opgewarmd op een grilplaat voor een picknick.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Keuken veganistisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

Plaatpizza:

  • 250 gr bloem mix van rogge, volkoren en wit
  • 5 gr gist
  • 0,5 tl zout
  • 1 el suiker
  • 1 el olijfolie
  • 150 ml water
  • Topping
  • 1 blok Tofu
  • 50 ml water/ (plantaardige melk
  • Kruiden die je lekker vindt bv Italiaanse kruiden of gember kurkuma, kerrie of mosterd
  • zout en peper
  • 4 uien
  • flink wat snijbiet of spinaze
  • 1 paprika of courget
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven en het bakblik voor op 250*
  • Plaatpizza
  • Kneed van alle ingrediĆ«nten voor de plaatpizza een glad deeg en zet weg ander een vochtige doek om te rijzen (1 uur)
  • Rol deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een grote plaat van 2 mm dikte.
  • Leg deze op bakpapier
  • Topping
  • Snij de uien in ringen
  • Snij de snijbiet/spinazie in stukjes (ook de steeltjes)
  • Snij paprika in reepjes of courget in plakjes
  • Meng de tofu met de kruiden het water, zout, peper in een keukenmachine tot een egale, smeerbare mix. Voeg eventueel extra vocht toe
  • Verhit de olie in een bakpan
  • Voeg de uien toe en bak ze gaar
  • Voeg de snijbiet/spinazie toe en bak het gaar
  • Voeg dezelfde kruiden toe als in de tofu

Opmaken:

  • Smeer het tofu mengsel op het deeg
  • Leg het groentenmengsel hierop
  • Leg de paprikareepjes of courgetteplakjes hierboven op
  • Spenkel de olijfolie over het geheel, smeer de rand in met een kwastje met olijfolie
  • Schuif de pizza met het bakpapier op de warme bakplaat
  • Bak de plaatpizza ongeveer 15 min. in een warme oven
  • Eetsmakelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept