Pikante pasta met palmkool en sardine
Jacqueline Heeremans
Een snel en voedzaam recept met palmkool, ook wel cavolo nero genoemd
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 18 minuten min
- 2-4 stengeluien
- 1 teen knoflook
- 1 blik sardines in olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 250 gram pasta
- 200 gram gesneden palmkool
Verwijder van de palmkoolbladeren de dikke netven en snijd het overgebleven blad in stukken.
Snijd de stengelui in ringen en de knoflook fijn.
Laat de sardines uitlekken maar vang eetlepel van de olie op.
Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de stengelui, knoflook en pijnboompitten 3 minuten.
Voeg de palmkool toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Breng op smaak met de chilivlokken.
Voeg de gezeefde tomaten toe en kook de pasta gaar.
Verdeel de pasta en de saus over twee borden en leg de uitgelekte sardines er op.