Pikante pasta met palmkool en sardine
Een snel en voedzaam recept met palmkool, ook wel cavolo nero genoemd
Ingrediƫnten
- 2-4 stengeluien
- 1 teen knoflook
- 1 blik sardines in olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1/4 theelepel chilivlokken
- 1 pakje gezeefde tomaten
- 250 gram pasta
- 200 gram gesneden palmkool
Instructies
- Verwijder van de palmkoolbladeren de dikke netven en snijd het overgebleven blad in stukken.
- Snijd de stengelui in ringen en de knoflook fijn.
- Laat de sardines uitlekken maar vang eetlepel van de olie op.
- Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de stengelui, knoflook en pijnboompitten 3 minuten.
- Voeg de palmkool toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
- Breng op smaak met de chilivlokken.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en kook de pasta gaar.
- Verdeel de pasta en de saus over twee borden en leg de uitgelekte sardines er op.