Snijd de ui klein en leg de knoflook klaar in de pers
Verwarm de oven voor op 175 graden
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de gietijzeren pan
Bak de ui en knoflook tot de ui glazig is en er een lekkere geur vandaan komt
Voeg peper/zout/kruiden toe en bak heel even mee
Voeg de risotto rijstkorrels toe en bak mee
Blus af met een flinke scheut wijn of giet direct de bouillon eroverheen
Roer goed door tot het kookt
Zet de pan in de oven en laat 30 minuten garen, roer halverwege even om
Snijd de andijvie in reepjes evenals de paddestoelen
Bak de paddestoelen tot ze geslonken zijn en een beetje bruin worden
Als de pan risotto bijna klaar is, haal je hem uit de oven en roer je er successievelijk alle andijvie doorheen waarna je de paddestoelen toevoegt
Pan nog paar minuten terug de oven in en … klaar!
Dien op en voeg naar smaak nog geraspte parmezaan en/of geroerbakte pijnboompitten toe
Smullen maar!