Héérlijke andijvie risotto met paddestoelen

Héérlijke andijvie risotto met paddestoelen

Greetje
Andijvie anders! Geen stamppot maar een heerlijke risotto met onze verse andijvie en met onze eigen gebakken paddestoelen
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans

Ingrediënten
  

  • 1 krop andijvie
  • 250 gram paddestoelen
  • Ongeveer 250 - 300 gram risotto afhankelijk van hoeveel rijst je wil in je gerecht
  • Ui
  • 3 flinke tenen knoflook
  • Peper zout, Italiaanse kruiden (of Provençaalse)
  • Olijfolie
  • 600 ml groenten bouillon gaat prima met bouillon blokje
  • Optioneel een flinke scheut witte wijn
  • Een gietijzeren braadpan

Instructies
 

  • Snijd de ui klein en leg de knoflook klaar in de pers
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in de gietijzeren pan
  • Bak de ui en knoflook tot de ui glazig is en er een lekkere geur vandaan komt
  • Voeg peper/zout/kruiden toe en bak heel even mee
  • Voeg de risotto rijstkorrels toe en bak mee
  • Blus af met een flinke scheut wijn of giet direct de bouillon eroverheen
  • Roer goed door tot het kookt
  • Zet de pan in de oven en laat 30 minuten garen, roer halverwege even om
  • Snijd de andijvie in reepjes evenals de paddestoelen
  • Bak de paddestoelen tot ze geslonken zijn en een beetje bruin worden
  • Als de pan risotto bijna klaar is, haal je hem uit de oven en roer je er successievelijk alle andijvie doorheen waarna je de paddestoelen toevoegt
  • Pan nog paar minuten terug de oven in en … klaar!
  • Dien op en voeg naar smaak nog geraspte parmezaan en/of geroerbakte pijnboompitten toe
  • Smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept