Héérlijke andijvie risotto met paddestoelen
Andijvie anders! Geen stamppot maar een heerlijke risotto met onze verse andijvie en met onze eigen gebakken paddestoelen
Ingrediënten
- 1 krop andijvie
- 250 gram paddestoelen
- Ongeveer 250 - 300 gram risotto afhankelijk van hoeveel rijst je wil in je gerecht
- Ui
- 3 flinke tenen knoflook
- Peper zout, Italiaanse kruiden (of Provençaalse)
- Olijfolie
- 600 ml groenten bouillon gaat prima met bouillon blokje
- Optioneel een flinke scheut witte wijn
- Een gietijzeren braadpan
Instructies
- Snijd de ui klein en leg de knoflook klaar in de pers
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in de gietijzeren pan
- Bak de ui en knoflook tot de ui glazig is en er een lekkere geur vandaan komt
- Voeg peper/zout/kruiden toe en bak heel even mee
- Voeg de risotto rijstkorrels toe en bak mee
- Blus af met een flinke scheut wijn of giet direct de bouillon eroverheen
- Roer goed door tot het kookt
- Zet de pan in de oven en laat 30 minuten garen, roer halverwege even om
- Snijd de andijvie in reepjes evenals de paddestoelen
- Bak de paddestoelen tot ze geslonken zijn en een beetje bruin worden
- Als de pan risotto bijna klaar is, haal je hem uit de oven en roer je er successievelijk alle andijvie doorheen waarna je de paddestoelen toevoegt
- Pan nog paar minuten terug de oven in en … klaar!
- Dien op en voeg naar smaak nog geraspte parmezaan en/of geroerbakte pijnboompitten toe
- Smullen maar!