Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete bataat met boerenkool
Harry
Winterse variant op een stamppot met alles van de Herenboerderij
Nog geen ratings
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Hollands
Porties
2
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
500
gram
zoete bataat in stukjes
2
rode uien
200/300
gram
fijngesneden boerenkool
250
gram
speklappen
Instructies
Bak de in reepjes gesneden speklap tot krokant.
Voeg de rode ui in halve ringen toe en bak even mee.
Doe de bataat erbij en bak 6 tot 8 minuten mee.
Voeg de boerenkool toe voor nog een paar minuten.
Kruidt met zout en peper.
Maak een saus naar keuze.
Dien eventueel op met een frisse salade en/of pittige gehaktballetjes.