Zoete bataat met boerenkool 

Zoete bataat met boerenkool

Harry
Winterse variant op een stamppot met alles van de Herenboerderij
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 500 gram zoete bataat in stukjes
  • 2 rode uien
  • 200/300 gram fijngesneden boerenkool
  • 250 gram speklappen

Instructies
 

  • Bak de in reepjes gesneden speklap tot krokant.
  • Voeg de rode ui in halve ringen toe en bak even mee.
  • Doe de bataat erbij en bak 6 tot 8 minuten mee.
  • Voeg de boerenkool toe voor nog een paar minuten.
  • Kruidt met zout en peper.
  • Maak een saus naar keuze.
  • Dien eventueel op met een frisse salade en/of pittige gehaktballetjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept