Ga terug

Overheerlijke geroerbakte spruitjes

Anneke Wienema
Nog geen ratings

Ingrediƫnten
  

  • - Spruitjes 400 gram
  • - Middelgrote ui
  • - Knoflook naar smaak
  • - Zout en peper
  • - Djintan komijnpoeder
  • - Gembersiroop
  • - Ketjap manis

Instructies
 

  • - Maak de spruitjes schoon en kook ze ongeveer 5 minuten; ze mogen nog een flinke beet hebben. Giet ze af.
  • - Fruit ondertussen de ui en eventueel de knoflook in een wokpan of grote koekenpan tot ze glazig zijn
  • - Voeg de spruitjes aan de ui toe en voeg alle kruiden en smaakmakers toe. Je kan dit naar smaak doen. Een flinke snuf djintan is wel belangrijk. Niet al
  • te veel gembersiroop want dat wordt het te zoet.
  • - Laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 8 Ć  10 minuten heel zachtjes pruttelen. Kijk af en toe even of er nog voldoende vocht in de pan is;
  • anders wat water toevoegen