Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Okonomiyaki - Japanse pannenkoek met Chinese kool
Marieke van Amelsfort
Okonomiyaki - Japanse pannenkoek met Chinese kool
5
van 1 stem
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht - lunchgerecht
Keuken
Aziatisch
Porties
4
personen
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
400
gram
gesneden Chinese kool
Handje geraspte wortel
4
eieren
200
gram
bloem
ik gebruikte half volkoren tarwebloem van Herenboeren en half patentbloem
1
theelepel
bakpoeder
200
ml
koude groentebouillon
Mespunt suiker
Peper naar smaak
Saus 1:
2
eetlepels
mayonaise
Halve theelepel wasabi
Saus 2:
4
eetlepels
ketchup
1
eetlepel
agavesiroop
1
theelepel
soyasaus
Topping:
Geroosterde sesamzaadjes
Instructies
Maak een beslag van bloem, bakpoeder, eieren, bouillon, suiker en peper
Voeg de Chinese kool en wortel toe en meng goed
Verhit olie in de koekenpan
Giet de helft van het beslag in de pan en bak 5 minuten aan één kant
Keer de pannenkoek om, je kunt hiervoor een bord gebruiken
Bak de andere kant ook 5 minuten
Maak saus 1 door alle ingrediënten te mengen
Maak saus 2 door alle ingrediënten te mengen
Serveer de pannenkoek met een drizzle van saus 1 en 2
Strooi de sesamzaadjes erover
Smakelijk!
Notities
Van de open dag op 2 juni 2024