Okonomiyaki – Japanse pannenkoek met Chinese kool

Okonomiyaki – Japanse pannenkoek met Chinese kool

Marieke van Amelsfort
Okonomiyaki – Japanse pannenkoek met Chinese kool
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht – lunchgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram gesneden Chinese kool
  • Handje geraspte wortel
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem ik gebruikte half volkoren tarwebloem van Herenboeren en half patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 200 ml koude groentebouillon
  • Mespunt suiker
  • Peper naar smaak

Saus 1:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • Halve theelepel wasabi

Saus 2:

  • 4 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • 1 theelepel soyasaus

Topping:

  • Geroosterde sesamzaadjes

Instructies
 

  • Maak een beslag van bloem, bakpoeder, eieren, bouillon, suiker en peper
  • Voeg de Chinese kool en wortel toe en meng goed
  • Verhit olie in de koekenpan
  • Giet de helft van het beslag in de pan en bak 5 minuten aan één kant
  • Keer de pannenkoek om, je kunt hiervoor een bord gebruiken
  • Bak de andere kant ook 5 minuten
  • Maak saus 1 door alle ingrediënten te mengen
  • Maak saus 2 door alle ingrediënten te mengen
  • Serveer de pannenkoek met een drizzle van saus 1 en 2
  • Strooi de sesamzaadjes erover
  • Smakelijk!

Notities

Van de open dag op 2 juni 2024

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept