1eetlepelagavesiroop of honingof meer/minder naar voorkeur
1theelepelvanille-aroma
50gramplantaardige boter
3eieren M
100gramappelmoes
optioneel: pure chocoladestukjes
1Banaan
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
2. Vet een springvorm (20 x 20) in.
3. Meng de bloem met de cacao, kaneel, bakpoeder en een snuf zout.
4. Pureer de courgette en de banaan met de dadels (als ze heel hard zijn: eerst even weken in water tot ze zachter zijn), ageavesiroop, vanille-aroma, boter, eieren en appelmoes tot een glad mengsel.
5. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe tot een glad beslag.
6. Optioneel: spatel de stukjes pure chocola erdoor (bak je lactosevrij? Let dan op welke chocola je gebruikt).
7. Bekleed de vorm met bakpapier en schep het beslag erin.
8. Bak circa 45 minuten in het midden van de oven.
9. Laat het gebak in de vorm iets afkoelen, tot de buitenkant krokant is en de binnenkant iets zachter en smeuïg.
10. Neem de brownie uit de vorm en snijdt in blokken.
Wil je er helemaal een feestje van maken? Bestrijk de courgettebrownie dan met deze citroenfrosting (let op: dan is hij niet meer lactosevrij).
11. Klop 150 gram roomkaas los en meng er 100 ml (soya)yoghurt door.
12. Voeg 25 gram poedersuiker al kloppend in gedeelten toe.
13. Bestrijk de afgekoelde brownie met de frosting en garneer de brownies met de citroenrasp.
Notities
Viel in de smaak bij de schorrelavond in bij herenboeren Wilhelminapark Boxtel.