Courgette brownies
Courgette brownie, lactosevrij, notenvrij.
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 50 gram cacaopoeder
- 1 flinke theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 snuf zout
- 1 courgette ca 200 gram
- 14 dadels zonder pit
- 1 eetlepel agavesiroop of honing of meer/minder naar voorkeur
- 1 theelepel vanille-aroma
- 50 gram plantaardige boter
- 3 eieren M
- 100 gram appelmoes
- optioneel: pure chocoladestukjes
- 1 Banaan
Instructies
- 1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
- 2. Vet een springvorm (20 x 20) in.
- 3. Meng de bloem met de cacao, kaneel, bakpoeder en een snuf zout.
- 4. Pureer de courgette en de banaan met de dadels (als ze heel hard zijn: eerst even weken in water tot ze zachter zijn), ageavesiroop, vanille-aroma, boter, eieren en appelmoes tot een glad mengsel.
- 5. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe tot een glad beslag.
- 6. Optioneel: spatel de stukjes pure chocola erdoor (bak je lactosevrij? Let dan op welke chocola je gebruikt).
- 7. Bekleed de vorm met bakpapier en schep het beslag erin.
- 8. Bak circa 45 minuten in het midden van de oven.
- 9. Laat het gebak in de vorm iets afkoelen, tot de buitenkant krokant is en de binnenkant iets zachter en smeuïg.
- 10. Neem de brownie uit de vorm en snijdt in blokken.
- Wil je er helemaal een feestje van maken? Bestrijk de courgettebrownie dan met deze citroenfrosting (let op: dan is hij niet meer lactosevrij).
- 11. Klop 150 gram roomkaas los en meng er 100 ml (soya)yoghurt door.
- 12. Voeg 25 gram poedersuiker al kloppend in gedeelten toe.
- 13. Bestrijk de afgekoelde brownie met de frosting en garneer de brownies met de citroenrasp.
Notities
Viel in de smaak bij de schorrelavond in bij herenboeren Wilhelminapark Boxtel.