Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pruimenchutney
Nicole van Geel
Oud Hollands recept voor pruimenchutney
Nog geen ratings
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
1
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Smaakmaker
Porties
2
à 3 potten
Ingrediënten
0.5x
1x
2x
1
kg
ontpitte blauwe pruimen
3
zure appels
3
uien
3
dl
azijn
1
theelepel
zout
100
gr
stroop
200
gr
bruine kandij
1
theelepel
gemberpoeder
1
theelepel
kruidnagelpoeder
1
theelepel
mosterdpoeder
1
theelepel
nootmuskaat
Instructies
De pruimen in kleine stukjes snijden of hakken
De appels schillen en in kleine stukjes snijden.
De uien pellen en in kleine stukjes snijden.
Pruimen met de appels, uien en de helft van de azijn op een zacht vuurtje aan de kook brengen en 20 minuten heel zachtjes laten koken.
De rest van de azijn, zout, stroop, kandij en kruiden toevoegen.
Weet aan de kook brengen en nog eens 20 minuten heel zachtjes laten koken.
Vooral regelmatig roeren.
Chutney in de (gesteriliseerde) potten doen en de potten direct sluiten.