Pruimenchutney
Oud Hollands recept voor pruimenchutney
Ingrediënten
- 1 kg ontpitte blauwe pruimen
- 3 zure appels
- 3 uien
- 3 dl azijn
- 1 theelepel zout
- 100 gr stroop
- 200 gr bruine kandij
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel mosterdpoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
Instructies
- De pruimen in kleine stukjes snijden of hakken
- De appels schillen en in kleine stukjes snijden.
- De uien pellen en in kleine stukjes snijden.
- Pruimen met de appels, uien en de helft van de azijn op een zacht vuurtje aan de kook brengen en 20 minuten heel zachtjes laten koken.
- De rest van de azijn, zout, stroop, kandij en kruiden toevoegen.
- Weet aan de kook brengen en nog eens 20 minuten heel zachtjes laten koken.
- Vooral regelmatig roeren.
- Chutney in de (gesteriliseerde) potten doen en de potten direct sluiten.