Zalmpastrami met carpaccio van bietjes

Zalmpastrami met carpaccio van bietjes

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 5 uur
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 5 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Frans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram zalm filets
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels peperkorrels groene
  • 2 theelepels peperkorrels roze
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 theelepels gember gemalen
  • 2 bieten
  • 0.5 theelepel gember
  • 1 theelepel zout
  • 2.5 theelepels suiker
  • 10 gram parmezaanse kaas schilvers
  • 2 handjes rucola
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies
 

  • Strooi ruim zeezout over de zalmfilets en laat de zalm ongeveer 4 uur staan.
  • Grill daarna de zalm aan elke zijde twee minuten in een hete grillpan. Laat de zalm binnen in zeker niet te veel garen.
  • Stamp de peperkorrels, de komijn, de venkelzaadjes en de gemalen gember in een vijzel.
  • Wrijf de gebakken zalm in met deze mix van kruiden, rol de filets in 'gladpak' en leg dit een uurtje of zo in de vriezer.
  • Snijd de geschilde bietjes in flinterdunne schijfjes en stoom ze ongeveer 20 minuten, totdat ze voldoende gaar zijn.
  • Leg de gekookte bieten-carpaccio in een dressing van zout, suiker en de rijstazijn.
  • Leg de bieten carpaccio als eerste op het bord en bestrooi de schijfjes met wat olijfolie. Leg daarna de gesneden zalmpastrami schijfjes erop en maak het gerecht af met wat rucola en Parmezaan schilvers.

Notities

Bron: Helsinki a la Carte. Het recept is van Raintola Kosmos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept