
Gnocchi
Voor als je veel aardappelen hebt, maar geen zin in aardappelen - groente - vlees.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 ei
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel crème fraîche
- 1 snufje zout
Instructies
- Was en schil de aardappelen en kook ze in water met een snufje zout.
- Kook de aardappelen 20 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt prikken.
- Giet de aardappelen af.
- Pureer de aardappelen samen met het ei, de creme fraiche en de (gezeefde) bloem.
- Doet het mengsel in een spuitzak (of een diepvrieszak waar je een klein puntje vanaf geknipt hebt).
- Breng water aan de kook in een grote pan.
- Knijp boven de pan in de spuitzak tot er ongeveer 2 cm mengsel uitsteekt.
- Snijd dit af, zodat het in de pan valt.
- Ga door tot de zak leeg is.
- Kook 2 minuten of tot de gnocchi komen boven drijven.
- Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken.
- Serveer met een saus naar keuze.