Rode kool chutney
Ingrediënten
- 0,5 rode kool in reepjes
- 1 appel zonder schil, in stukjes
- 1 peer zonder schil, in stukjes
- 1 ui in stukjes
- 100 gram (riet)suiker
- 2 el honing
- 200 ml azijn rodewijnazijn, frambozenazijn, vlierbesazijn, balsamico of mix
- 150 gram rozijnen
- peper eventueel
- bramen of frambozen eventueel
- kaneel eventueel
Instructies
- Doe alle ingrediënten behalve de rozijnen in een pan.
- Laat 30 min zachtjes koken.
- Voeg rozijnen toe en laat nog eens 15 minuten zachtjes koken.
- Zet 6 schone glazen potjes van 150 ml met metalen deksel klaar.
- Vul potjes met kokende vloeistof en sluit deksel.
- Zet potjes omgekeerd op aanrecht en laat afkoelen.
200 dl azijn is dus wel heel erg veel! Bedoel je hier cl of ml? Want ook dat is nog een groot verschil
Dit moet uiteraard ml zijn. Het recept is aangepast. Bedankt voor de feedback.