Lente uitjes soep
Romige soep van lente(bos)uitjes
Ingrediënten
- Voor 1 liter soep 4 koppen.
- 6 lente uitjes in ringen gesneden.
- 750 ml kippenbouillon.
- 1 teentje knoflook gesnipperd.
- 30 gr. boter.
- 40 gr. bloem.
- Scheut kookroom.
- Peterselie.
- Peper en zout naar smaak.
Instructies
- Fruit de lente uitjes en de knoflook zachtjes aan in de boter.
- Voeg bloem toe en laat 2 tot 3 minuten meegaren.
- Voeg bouillon toe en roer goed door.
- Laat 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer glad met een staafmixer.
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Een flinke scheut room en fijngehakte peterselie erbij en serveer direct.
Notities
Tip: maak een grote hoeveelheid en vries porties in.