Appel kaneel muffins

Appel kaneel muffins

Van: https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/appel-kaneel-muffins/ Voor ca 12 stuks
Nog geen ratings

Ingrediënten
  

  • Voor het beslag:
  • 300 gr bloem
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl kaneelpoeder
  • rasp van ½ citroen
  • ½ tl zout
  • 2 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 100 ml zonnebloemolie
  • Voor de vulling:
  • 2 kleine appels
  • 1-2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • sap van ¼ citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en vul een cupcake/muffinvorm met papieren mufinvormpjes.
  • Doe de bloem, de lichtbruine basterdsuiker, baking soda, kaneel, citroenrasp en het zout in een kom en roer dit door. Voeg de eieren, karnemelk en zonnebloemolie toe en roer alles door tot een glad beslag.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Meng de appelblokjes met de lichtbruine basterdsuiker, kaneel en het citroensap. Meng 2/3 van de appelblokjes door het beslag.
  • Vul de papieren vormpjes met het beslag. Een makkelijke manier om dat te doen is met een ijslepel. De vormpjes mogen redelijk vol, zodat ze tijdens het bakken mooi bol rijzen. Verdeel de rest van de appelstukjes over het beslag. Bak de muffins 18-23 minuten. Haal ze met papier en al uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept