Brownie met chocolade en rode biet

Brownie met chocolade en rode biet

Aukje van Heeswijk
Deze brownie hebben we geserveerd tijdens het koffiemomentje in december bij Herenboeren Wilhelminapark.
Nog geen ratings
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Dessert, gebak
Keuken Amerikaans
Porties 24 stuks

Ingrediënten
  

  • 400 gram gekookte rode biet
  • 130 gram roomboter
  • 220 gram chocolade 74% cacao
  • 250 gram rietsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 1 scheutje vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 1 snufje zout

Instructies
 

  • 1. Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
  • 2. Snijd de bieten in blokjes en mix deze fijn.
  • 3. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem op een zacht vuurtje. Voeg de chocolade toe in stukjes en laat zachtjes smelten.
  • 4. Doe de eieren, de vanille en de suiker in een grote, diepe schaal en klop tot je een luchtige consistentie krijgt.
  • 5.Doe de bietenpuree erbij, meng, en voeg dan de gesmolten chocolade, een snuifje zout en het bakpoeder toe. Meng opnieuw.
  • 6.Voeg als laatste de bloem toe en meng zorgvuldig.
  • 7. Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier, giet het deeg erin en laat 45 min. bakken in de oven.
  • 8. Laat volledig afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen en in vierkantjes te snijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept