Brownie met chocolade en rode biet
Deze brownie hebben we geserveerd tijdens het koffiemomentje in december bij Herenboeren Wilhelminapark.
Ingrediënten
- 400 gram gekookte rode biet
- 130 gram roomboter
- 220 gram chocolade 74% cacao
- 250 gram rietsuiker
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 1 scheutje vanille extract
- 100 gram bloem
- 1 snufje zout
Instructies
- 1. Laat de oven voorverwarmen op 180°C.
- 2. Snijd de bieten in blokjes en mix deze fijn.
- 3. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem op een zacht vuurtje. Voeg de chocolade toe in stukjes en laat zachtjes smelten.
- 4. Doe de eieren, de vanille en de suiker in een grote, diepe schaal en klop tot je een luchtige consistentie krijgt.
- 5.Doe de bietenpuree erbij, meng, en voeg dan de gesmolten chocolade, een snuifje zout en het bakpoeder toe. Meng opnieuw.
- 6.Voeg als laatste de bloem toe en meng zorgvuldig.
- 7. Bekleed een vierkante of rechthoekige bakvorm met bakpapier, giet het deeg erin en laat 45 min. bakken in de oven.
- 8. Laat volledig afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen en in vierkantjes te snijden.