RENDANG VAN SPITSKOOL EN OESTERZWAMMEN

RENDANG VAN SPITSKOOL EN OESTERZWAMMEN

Anja Kwajong
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Keuken Indonesisch, vegetarisch

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr Spitskool fijngesneden
  • 300 gr oesterzwammen gescheurd in dunne reepjes
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 100 ml ketjap
  • 1 cm gember geschild en fijngehakt
  • 1 stengel sereh gekneusd
  • 1 tl komijnzaad gevijzeld
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 1 lente-ui in ringen (eventuele toevoeging)
  • 1 el kokosolie kan ook andere olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sambal
  • 50 ml sojasaus eventuele toevoeging

Instructies
 

  • Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui met het knoflook en de gember glazig.
  • Voeg de oesterzwammen toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur tot de paddenstoelen gaan kleuren en al het vocht verdampt is. Doe de spitskool erbij en bak kort mee.
  • Roer de sambal, ketjap, sojasaus, komijn en korianderzaad door het spitskool mengsel en giet de kokosmelk erbij. Roer het geheel door tot alles goed gemengd is. Leg de sereh in de rendang en laat het geheel op laag vuur in ongeveer 30 minuten inkoken.
  • Verwijder voor het serveren de sereh en bestrooi met de lente-ui.
  • Lekker met bijvoorbeeld gekookte rijst en sajour boontjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept