Bran muffins met triticale
Superlekkere ontbijtmuffins van volkorenmeel en allbran. Favoriet familierecept, werkt uitstekend met Triticalemeel, iets meer ei en suiker nodig.
Ingrediënten
Droge ingrediënten:
- 2 koppen volkorenmeel
- 1,5 kop All Bran Kellogs, bij natuurwinkel/grote AH
- 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 1/4 theelepel zout
- 1,5 theelepel bakingsoda zuiveringszout
- 1-2 eetlepels geraspte sinaasappelschil 3-4 sinaasappels
Natte ingrediënten:
- 2 koppen karnemelk of yoghurt
- 1-2 eiwitten
- 1/2 kop keukenstroop
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Extra:
- 1 kop rozijnen
- Naar keuze 1 kop gehakte noten
Instructies
- 0. Zet de oven op 175 graden
- 1. Meng de droge ingredienten in een kom (meel, allbran, suiker, zout, baking soda, sinaasappelschil)
- 2. Meng de natte ingrediënten in een kom (karnemelk, stroop, eieren, olie)
- 3. Meng de natte ingrediënten vlot door de droge ingrediënten met een stevige houten lepel.
- 4. Voeg de rozijnen en noten toe.
- 5. Vet 4 muffinschalen in (24 muffinvormpjes)
- 6. Vul de muffinvormpjes (een flinke lepel per vormpje)
- 7. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven (tot een houten prikker er droog uitkomt).
- Prima in te vriezen.
Super makkelijk te maken, zijn heerlijk