Savooiekool met gehakt en pijnboompitten
Ingrediënten
- 450 gram savooiekool fijngesneden
- 3 eetlepels rozijnen
- 110 ml wijn wit
- 1 rode ui gesneden
- 4 eetlepels olijfolie
- 350 gram gehakt half om half
- 1 teentjes knoflook dun gesneden
- 1 mespuntje kaneel
- 1 kruidnagel
- 50 gram pijnboompitten
- 5 eetlepels soja saus
Instructies
- Week de rozijnen 15 minuten inde witte wijn.
- Fruit in een braadpan de ui in de olie glazig op halfhoog vuur. Voeg het gehakt, de knoflook, de specerijen en de pijnboompitten toe en braad, al omscheppend, tot het gehakt zijn rauwe kleur min of meer kwijt is.
- Meng er de gesneden kool, de soja, de rozijnen ende wijn waarin ze geweekt zijn door, draai het vuur laag, sluit de pan en laat 15 minuten garen.
- Breng op smaak met zout en, zo je wilt, zwarte of rode peper. Lekker met rijst of bulgur.
Prima maaltijd. Een deel klaargemaakt met tonijn i.p.v. gehakt voor de niet-vlees eter in ons gezin. Misschien is dat nog lekkerder.