Appel-peer-amandeltaart
Heel veel fruit en noten en toch ongezond (maar lekker)!
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 200 gram amandelmeel
- 200 gram basterdsuiker wit
- 200 gram boter
- 1 ei
- 1 snuf zout
- 4 appel klein
- 6 peren klein
- 25 gram amandelspijs
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel paneermeel
Instructies
- Verwarm een heteluchtoven voor op 170 graden Celsius.
- Meng bloem, amandelmeel, basterdsuiker en zout.
- Snij de boter in kleine stukjes, voeg deze toe en meng.
- Voeg het ei toe en meng.
- Schil de appels en peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukjes.
- Snijd de amandelspijs in kleine stukjes.
- Meng het fruit, de amandelspijs en de kaneel.
- Vet een springvorm in en bestuif deze met een beetje bloem.
- Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de springvorm met ongeveer tweederde ervan
- Strooi het paneermeel over het deeg op de bodem.
- Strooi het fruitmengsel in de springvorm.
- Bekleed de bovenkant van de taart met stroken van het overgebleven deeg.
- Zet de taart in de oven en bak gedurende 1 uur en 10 minuten.
- Laat afkoelen, verwijder de rand van de springvorm, snijd in stukken en serveer!
Notities
Het is handig als het deeg niet te warm (=plakkerig) is als je het verwerkt, dus overweeg het even te koelen voor je de springvorm ermee bekleedt.