Quiche met kool en kaas

Getest tijdens de Herenboerenpicknick op 19 augustus!

Quiche met kool en kaas

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 1 uur 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 12 stukken

Ingrediƫnten
  

  • 6 bladen diepvriesbladerdeeg
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eieren
  • 250 ml room (creme fraiche of slagroom)
  • 1/2 savooiekool
  • 1 bloemkool (klein)
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • zout
  • peper
  • 100 gram feta
  • 50 gram gorgonzola
  • 25 gram parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Ontdooi de plakken bladerdeeg.
  • Snijd de savooiekool in stukjes, blancheer deze en giet af.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes, kook deze gedurende 5 minuten en giet af.
  • Meng eieren en room in een kom met een garde en voeg peper, zout en karwijzaad toe.
  • Snijd de feta en de gorgonzola in stukjes en rasp de Parmezaanse kaas.
  • Vet een springvorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
  • Meng de kool en de kaas door het eier-roommengsel.
  • Giet dit in de beklede vorm.
  • Bak gedurende ongeveer 25 minuten.
  • Laat daarna in de oven afkoelen.
  • Bak voor het serveren eventueel nog 10 minuten op 180 graden om de korst weer knapperig te krijgen.

Notities

Voor een pittiger smaak kun je (een deel van) de feta vervangen door gorgonzola.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept