koolrabi met kip en gember
Koolrabbi met kip en gember. Auteur: Pieter Versteegen
Ingrediƫnten
- 1 stuks gemberwortel klein, naar smaak
- 2 stuks ui middelgroot
- 2 stuks koolrabi
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 stuks lente uitje
- 1 stuks boullionblokje
- naar smaak -- ketjap manis
- 3 eetlepels gembersiroop
Instructies
- Pel en snipper de uien. Snijd de kipfilet in dunne reepjes/blokjes Verhit de olie in een braadpan en fruit de uien. Bak daarna de kip ongeveer 5 minuten mee. Schil de koolrabi's en snijd ze in blokjes. Snijd de gember in dunne schijfjes. Schep koolrabi, de citroensap, de gemberschijfjes, de gembersiroop en het bouillonblokje door de kip en laat het geheel in een gesloten pan ca 10 minuten gaar stoven. Voeg naar smaak de ketjap manis toe. Snijd intussen een lente-uitje in dunne ringen en schep deze op het laatste door het mengsel
Notities
Serveer de schotel met gekookte rijst.
De hoeveelheden van de diverse ingrediƫnten naar smaak aanpassen
Eet smakelijk!
Auteur: Pieter Versteegen