Ik gebruik graag alle delen van de groente en ben op zoek gegaan naar toepassing voor het loof van de venkel.
Pesto van venkelloof
Ingrediënten
- 1 bos venkelloof klein gesneden
- 4 el olijfolie extra vergine, meer of minder kan ook
- 1 teentje knoflook
- 1 handje pijnboompitten of cashewnoten
- zwarte peper naar wens
Instructies
- Knip of snij het loof klein. Schil het knoflookteentje Rooster de pijnboompitjes
- Meng loof, knoflook en pijnboompitjes of cashewnoten in een keukenmachine of met een staafmixer tot het klein is. Schenk olijfolie erbij tot de massa lekker smeuïg is.
- Voeg eventueel zwarte peper toe
- Stop de pesto in een goed afsluitbare (jam)pot en bewaar de pesto in de koelkast.
- Heerlijk op een stokbroodje of op de boterham bij de lunch.
Ik was opzoek naar een recept om het loof van onze zelf gekweekte venkel in te verwerken en kwam op dit recept uit. Wat een heerlijke combinatie. ‘k Had al pesto van peterselie en kervel gemaakt maar nog nooit van venkelloof.
Super lekker recept. Blij mee… zoveel mooi loof
nu fijn verwerkt in heerlijke pesto!
Heerlijk! Zo fijn om alles van de venkel te kunnen gebruiken. Echt een aanrader!
Wat een overheerlijke venkepesto, Dank voor de tip. Ik heb er ook nog venkel dipsaus van gemaakt met wat zaanse mayo en griekse yoghurt.