Pasta met venkel, bonen en saffraan en olijven

Pasta met venkel, bonen en saffraan en olijven

Een pastagerecht als hoofd- of bijgerecht te serveren met venkel, bonen en olijven in een groentesaus met saffraan.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 50 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr korte pasta bijvoorbeeld farfella
  • 1 st venkel in kleine stukjes
  • 1/2 st rode peper gehakt en ontpit
  • 2 st tomaten in stukjes
  • 75 gr bonen gaar bijvoorbeeld borlottiibonen
  • 50 gr zwarte olijven ontpit en in ringen gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • 1 plukje saffraan of 1 dopje saffraanpoeder
  • 1/2 dl anijszaad
  • 1/2 bosje koriander gehakt
  • olijfolie
  • zout
  • 2 teen knoflook geperst

Notities

Breng water aan de kook en voeg wat zout toe en kook de pasta gaar. Giet af, maar bewaar het kookvocht voor de saus. Spoel de pasta onder koud water af en reserveer.
Stoof de venkel in wat olijfolie en voeg de knoflook, de rode peper, saffraan en het anijszaad toe. Als de venkel half gaar is de tomaten, de bonen, de olijven en de witte wijn toevoegen en alles laten stoven totdat de venkel gaar is.
Voeg nu de pasta en 50 ml van het kookvocht van de pasta toe.
Breng op smaak met koriander en zout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept