Stamppot veldsla met ei

Stamppot veldsla met ei

Een zomerse stamppot met veldsla en ei. Van: Alies Boonstra
5 van 4 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1.5 kg aardappel kruimig
  • 300 gram veldsla
  • 8 eieren
  • 150 gram kaas
  • 50 gram salami plakjes/broodbeleg
  • 2-3 eetlepels mosterd
  • 1 bekertje crème fraîche

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Was de sla en snijd fijn. Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd de kaas en salami ondertussen in kleine stukjes en kook de eieren.
  • Giet de aardappelen af, bewaar een klein beetje kookvocht. Pureer de aardappelen en meng met de mosterd en crème fraîche. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de puree niet smeuïg genoeg is.
  • Roer de sla door de puree en warm nog even zachtjes door. Meng aan het eind de kaas en salami door de stamppot.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer met de gekookte eieren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept