Bloemkool Bombe

Bloemkool Bombe

Hele bloemkool bedekt met een gehakt mengsel en ontbijtspek
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4

Ingrediënten
  

 • 1 st bloemkool
 • 500 gr rundergehakt alt. h.o.h
 • 100 gr crème fraîche
 • 1 el mosterd
 • 1 st rode ui
 • 2 st rode paprika
 • 2 st eieren
 • 1 snuf zout
 • 1 bosje peterselie
 • 50 gr kruiden bijv shoarma of italiaanse
 • 200 gr ontbijtspek

Instructies
 

 • Maak de bloemkool schoon en laat hem in takt. Blancheer de bloemkool gedurende 10 minuten in water met zout. Neem hem uit de pan en zorg dat de bloemkool heel blijft en spoel hem onder koud water af. Zet de bloemkool vervolgens in een ovenschaal.
 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snijd de paprika, rode ui en peterselie fijn. Doe het gehakt in een bak en meng dit met de gesneden groenten, de crème fraîche, mosterd, eieren, zout en de kruiden. Je kunt kruiden nemen die je lekker vind. Kneed het mengsel goed door elkaar en zet 15 minuten in de koeling, zodat het een beetje stijf wordt.
 • Neem nu het gehakt mengsel en bekleed de bloemkool hiermee. Zorg dat het de bloemkool in het geheel overdekt. Hierna de bloemkool bedekken met het ontbijtspek. Omwikkel eerst de onderzijde rondom en daarna bedek je dakpans gewijs de rest van de bloemkool.
 • Zet de schaal met de bloemkool gedurende ca. 75 minuten in de oven.

Eén gedachte over “Bloemkool Bombe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept