Klassieke Borsjtsj

Klassieke Borsjtsj

jet grol
Russische bietensoep
Nog geen ratings
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 minuut
Gang Lunch / Voorgerecht
Keuken Russisch

Ingrediënten
  

  • 300 gr. verse rode bieten geschild
  • 50 gr. roomboter
  • 1 ui fijn gehakt
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 wortel in reepjes
  • 1 kleine prei in ringen
  • 1 stengel bleekselderij in stukjes
  • 1 laurierblad
  • 200 gr witte kool fijngesneden
  • 1 1/2 liter runderbouillon liefst geen blokje
  • 2 bloemige aardappelen in blokjes
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1 theelepel suiker
  • verse dille
  • 4 eetlepels crème fraîche

Instructies
 

  • 1. Rasp 75 gr rode biet en snijd de overige 225 gr in blokjes.
  • 2. Smelt de boter in een grote soeppan en fruit de ui 10 minuten op een laag vuur. Voeg dan de knoflook toe en fruit 5 minuten mee.
  • 3. Voeg de blokjes biet, wortel, prei, bleekselderij en laurier toe en bak deze 10 minuten mee op een middelhoog vuur
  • 4. Voeg de bouillon en aardappelen toe aan de soep. breng deze aan de kook, dek de pan af en kook 15 minuten op een laag vuur.
  • 5. Roer de geraspte bieten en kool door de bouillon en kook 10 minuten verder op een laag vuur
  • 6. Breng op smaak met azijn, suiker, zout en peper. zet het vuur uit en laat de borsjtsj zo’n 10 minuten rusten
  • 7. Garneer met dille en een klodder crème fraîche. Serveer met donker brood met roomboter en evt een glas ijskoude Wodka

Notities

Gebruik voor deze bietensoep het liefst echt Oost Europese Smetana ipv crème fraîche.
Vegetariërs vervang de runderbouillon door een krachtige paddenstoelenbouillon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept