Worteltaart
Ingrediƫnten
- 4 eieren
- 295 ml zonnebloemolie
- 300 gr bruine basterdsuiker
- 1 stokje vanille uitgeschraapt
- 250 gr bloem
- 9 gr baksoda
- 9 gr bakpoeder
- 3 gr zout
- 1 tl kaneelpoeder
- Snufje nootmuskaat
- 330 gr geraspte wortel
- 1 citroen alleen rasp
- 115 gr boter
- 225 gr roomkaas philadelphia
- 100 gr poedersuiker
- 1/2 citroen alleen rasp
Instructies
- Meng eieren, zonnebloem, basterdsuiker en vanille met mixer
- Voeg toe bloem, baksoda en poeder, zout, kaneel en nootmuskaat
- Voeg wortel toe en citroenrasp
- Giet in taartvorm
- Bak taart in 40-50 min.
- In voorverwarmde oven 175 graden.
- Check gaarheid met sateprikker
- Meng boter, roomkaas, suiker en citroenrasp
- Smeer mengel op afgekoelde taart