Pasta met spinazie en blauwe kaas

Pasta met spinazie en blauwe kaas

Ina Braas
Heerlijk vegetarisch pastagerechten met verse spinazie en blauwe kaas
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan, vegetarisch
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 160 gram volkoren penne
  • 500 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 125 gram champignons
  • 100 gram blauwe kaas
  • 125 gram crème fraiche
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zwarte peper

Instructies
 

  • Snipper de ui en bak aan in de olijfolie
  • Pers de knoflook uit boven de pan en bak mee.
  • Snijd de champignons in vieren en voeg toe.
  • Was en snijd de spinazie en voeg in delen toe, roeren en laten slinken.
  • Voeg stukjes blauwe kaas en crème fraiche toe, nu niet meer laten koken, bak tot de kaas wat gesmolten is.
  • Voeg peper en zout toe, naar smaak.
  • Onderhand heb je de penne volgens gebruiksaanwijzing gaar gekookt.
  • Giet penne af en roer de penne door het spinazie mengsel. Goed mengen.
  • Smakelijk rten!

Notities

Deze spinazieschotel is vegetarisch, doch gemakkelijk aan te passen naar veganistisch of vleesgerecht. Geïnspireerd door Jumbo – recepten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept