Pasta met spinazie en blauwe kaas
Heerlijk vegetarisch pastagerechten met verse spinazie en blauwe kaas
Ingrediënten
- 160 gram volkoren penne
- 500 gram verse spinazie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 125 gram champignons
- 100 gram blauwe kaas
- 125 gram crème fraiche
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zwarte peper
Instructies
- Snipper de ui en bak aan in de olijfolie
- Pers de knoflook uit boven de pan en bak mee.
- Snijd de champignons in vieren en voeg toe.
- Was en snijd de spinazie en voeg in delen toe, roeren en laten slinken.
- Voeg stukjes blauwe kaas en crème fraiche toe, nu niet meer laten koken, bak tot de kaas wat gesmolten is.
- Voeg peper en zout toe, naar smaak.
- Onderhand heb je de penne volgens gebruiksaanwijzing gaar gekookt.
- Giet penne af en roer de penne door het spinazie mengsel. Goed mengen.
- Smakelijk rten!
Notities
Deze spinazieschotel is vegetarisch, doch gemakkelijk aan te passen naar veganistisch of vleesgerecht. Geïnspireerd door Jumbo – recepten.