Burrata met geroosterde groenten, graatappel & pistache
Ingrediƫnten
- 500 gr zoete aardappel
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 gele en 1 groene courgette
- 2 el harissa
- 4 bollen burrata
- handje vol basilicumblaadjes
- 4 el granaatappelpitjes
- 3 el pistachenoten
Instructies
- Verwarm de oven op 200-220 graden. Schil de aardappels en snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd ook de paprika’s en de courgettes in stukken. Doe de groeten in een schaal.
- Meng de olijfolie met de harissa. Schep dit door de groenten en spreid uit over een bakplaat met bakpapier. Bestrooi naar smaak met zout en peper en rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten. Leg de burrata op 4 borden en laat op kamertemperatuur komen. Schep de geroosterde groenten op de borden bij de burrata. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met de basilicumblaadjes, granaatappelpitjes en pistachenootjes.