Spitskool met verveine en tijm
Vegan / glutenvrij / lactosevrij
Ingrediënten
- 6 eetlepels olie
- 4 takjes tijm
- 1 spitskool
- 1 citroen
- 12 blaadjes verveine vers of gedroogd
Instructies
- Verwarm de 6 el olie in een steelpan, voeg de blaadjes van de takjes tijm toe en haal van het vuur. Snijd de spitskool in kwarten en de citroen door de helft. Rooster de spitskool op iedere kant +- 5 min. op een niet te heet vuur. Leg de citroen met de open kant op de grill. Na +- 5 min. haal je de citroen van het vuur en knijp je hem uit in een kom. Klop langzaam de tijmolie er doorheen en breng op smaak met zout. Serveer de koolparten lauwwarm. En strooi de verveine er overheen.
- Tip: wil je de spitskool niet roosteren snij de kool dan in reepjes en roerbak hem. Vervolg verder het recept.