Riblappen met herfstbock en pompoen

Riblappen met herfstbock en pompoen

Vivian Broers
Tijdens ons eerste HBD oogstfeest is een heel lekker bockbier geschonken, gebrouwen door een van onze eigen HBD leden! Omdat de pompoenen oogst dit jaar overvloedig is, leek het me leuk pompoen en dit bockbier in een recept te combineren(een andere herfstbock kan ook worden gebruikt). Door het bockbier wordt het vlees ook lekker mals. Het resultaat was heerlijk herfstachtig!
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Keuken Herfst

Ingrediënten
  

  • 500 gr riblappen in blokjes gesneden
  • 1 kg pompoen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • 2 uien
  • 1 flesje herfstbock 30 cl
  • 10 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 blikje tomatenpuree
  • zout/peper
  • 250 ml water

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met zout en peper. Strooi de bloem over het vlees en schep om. Verhit in een (grote) braadpan de olijfolie. Bak het vlees in 4 min. bruin aan.
  • Voeg de uien toe en bak nog 3 min. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak nog 3 min.
  • Schenk het bier in de pan en voeg de kruidnagels, gedroogde tijm en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof het vlees in 2 uur gaar.
  • Snijd intussen de pompoen doormidden en schep de draden en pitten eruit. Snijd de pompoen daarna (met schil) in stukjes.
  • Leg de pompoenstukjes na 1 uur tussen het vlees. Voeg het water toe en stoof het vlees met de pompoen in nog 1 uur zachtjes gaar.
  • Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels uit het stoofvlees voor het opdienen.

Notities

Lekker met een beetje aardappelpuree, of als je een ‘lichtere’ maaltijd wilt, met een groene salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept