Witte kool met kerrie
Wat te doen met een grote witte kool die al wat langer in de koeling heeft gelegen?Met dit recept bereid je de kool op neutrale wijze voor om later in de week een snelle maaltijd op tafel te zetten.
Ingrediënten
- 1 witte kool in dunne reepjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 eetlepels pittige kerriepoeder
- 25 gr. Boter
Eventueel bij stap 3:
- Zout naar smaak.
- rozijnen om het zoet te maken.
- rode of groene peper om het pittig te maken.
Instructies
- 1. Verhit de boter in een wok op matig vuur, voeg de ui toe en bak deze glazig
- 2. Zet het vuur iets hoger en voeg 2 handjes kool en wok tot de kool zachter wordt. Ga zo door tot alle kool gewokt en zacht is
- 3. Voeg de kerrie en 100ml water toe en laat 10 min. op laag vuur zachtjes stoven.
Notities
Verdeel in porties om later in de week te gebruiken.
Lekker als bijgerecht of gebruik het bijvoorbeeld als de ‘groente mix’ bij nasi/bami.
Op de foto links verwerkt in de bami.
Op de foto rechts de ‘portie’ uit de koelkast voor later in de week
Lekker als bijgerecht of gebruik het bijvoorbeeld als de ‘groente mix’ bij nasi/bami.
Op de foto links verwerkt in de bami.
Op de foto rechts de ‘portie’ uit de koelkast voor later in de week