Bietenburgers
Mijn dochter is vegetariƫr, maar ze vindt de burgers van de supermarkt niet te eten. Gelukkig is het vrij makkelijk om ze zelf te maken, heb ik onlangs ontdekt, en het kost niet veel tijd. Gemaakt met gekookte bieten uit de vriezer die nog over waren van de oogst van de boerderij. De ochtend uit de vriezer halen en laten ontdooien, dan zijn ze de avond klaar voor gebruik.
Ingrediƫnten
- Gekookte bieten grof geraspt, ongeveer 200 gram
- Drie gesnipperde teentjes knoflook
- Honderd gram kikkererwten schoongemaakt en uitgelekt
- Honderd gram havermout
- Zout
- Peper
- Gemalen komijnzaad
- Gerookt paprikapoeder
Extra/optioneel:
- Bloem
- Extra havermout
- Italiaanse bol 4
- Augurken 4
- Tomaten 4
- Plakken kaas 4, kan ook vegan kaas zijn
Instructies
- Drie teentjes knoflook snipperen en in een bak doen.
- Twee gekookte bieten erbij doen, geen heel grote, zeg maar zo groot als die voorgekookte in de supermarkt. Kan ook geraspt of in stukjes.
- Zout, peper, komijn, gerookte paprika en chilipoeder naar smaak toevoegen.
- Uitgelekte kikkererwten en havermout erbij doen. Alles grof pureren met de staafmixer, en er dan vier burgers van kneden.
- Als het te vochtig is, wat havermout en eventueel bloem toevoegen.
- De burgers een half uur in de vriezer op laten stijven.
- Daarna in wat olie de burgers op middelhoog vuur bakken, vier minuten per kant.
- Ik heb er op het laatst nog wat kaas overheen laten smelten, en ze geserveerd met knoflooksaus, augurk en tomaat op een Italiaanse bol.