Pittige spinazie met chilipeper

Pittige spinazie met chilipeper

Ina Braas
Groentegerecht, lekker bij aardappels, rijst of quinoa met gekookt ei.
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Maleisië, vegetarisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 ui fijngesneden
  • 3 - 4 tenen knoflook fijngeperst
  • 2 cm verse gemberwortel geraspt
  • 600 - 800 gram spinazie gewassen en steeltjes en blad fijngesneden
  • 1/2 chilipeper zonder zaadjes, fijngesneden
  • 1/2 theelepel kurkuma geelwortelpoeder
  • Snufje zwarte peper
  • Evt snufje zout
  • 1/2 citroen

Instructies
 

  • Zet 2 eieren op in pannetje water.
  • Kook de eieren in 6 minuten hard.
  • Verhit de olie in een wok en voeg ui, knoflook en gember toe.
  • Smoor tot de ui glazig is, voeg dan de spinaziesteeltjes, geelwortel en zwarte peper toe.
  • Als alles vrijwel gaar is, doe je de reepjes rode peper en het gesneden en uitgeknepen spinazieblad in de wok.
  • Spinazieblad geeft meestal genoeg vocht af, als het te nat is geworden, wat vocht afgieten.
  • Als er te weinig vocht in de wok zit, dan scheutje water toevoegen zodat de groente smeuïg is.
  • Evt snufje zout toevoegen.
  • Knijp tot slot wat citroensap boven de groente uit.
  • Serveer met aardappels of rijst en voor elk een gekookt ei.
  • Smakelijk eten 😀

Notities

Ipv spinazie ook lekker met andijvie of paksoi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept