Pittige spinazie met chilipeper
Groentegerecht, lekker bij aardappels, rijst of quinoa met gekookt ei.
Ingrediënten
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 ui fijngesneden
- 3 - 4 tenen knoflook fijngeperst
- 2 cm verse gemberwortel geraspt
- 600 - 800 gram spinazie gewassen en steeltjes en blad fijngesneden
- 1/2 chilipeper zonder zaadjes, fijngesneden
- 1/2 theelepel kurkuma geelwortelpoeder
- Snufje zwarte peper
- Evt snufje zout
- 1/2 citroen
Instructies
- Zet 2 eieren op in pannetje water.
- Kook de eieren in 6 minuten hard.
- Verhit de olie in een wok en voeg ui, knoflook en gember toe.
- Smoor tot de ui glazig is, voeg dan de spinaziesteeltjes, geelwortel en zwarte peper toe.
- Als alles vrijwel gaar is, doe je de reepjes rode peper en het gesneden en uitgeknepen spinazieblad in de wok.
- Spinazieblad geeft meestal genoeg vocht af, als het te nat is geworden, wat vocht afgieten.
- Als er te weinig vocht in de wok zit, dan scheutje water toevoegen zodat de groente smeuïg is.
- Evt snufje zout toevoegen.
- Knijp tot slot wat citroensap boven de groente uit.
- Serveer met aardappels of rijst en voor elk een gekookt ei.
- Smakelijk eten 😀
Notities
Ipv spinazie ook lekker met andijvie of paksoi.