Portugese koolsoep van palmkool

Portugese koolsoep van palmkool

Joke van der Vlugt
Van Palmkool kun je een heerlijke voedzame soep maken.
Nog geen ratings
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Portugees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 grote kruimige aardappele
  • 250 gram palmkool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 gram chorizo
  • Zout
  • Peper
  • Evt. een groentebouillonblokje

Instructies
 

  • Ui en knoflook pellen en fijnsnijden.
  • Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden.
  • Kool in reepjes snijden.
  • In een pan 3 eetl. olie verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten bakken.
  • Aardappels toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • 1 1/4 liter water met of zonder bouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Ongeveer 25 minuten laten koken.
  • Kool toevoegen en 5 minuten laten meekoken.
  • Dan met de staafmixer tot een glad geheel mixen.
  • Chorizo ontvellen en in plakjes of kleine stukjes snijden en bakken in 1 eetl. olie.
  • Chorizo toevoegen aan de soep.
  • Soep op smaak afmaken met peper en zout.
  • Serveren met stokbrood, eventueel samen met een kruidenkaas (Boursin/Paturain)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept