Portugese koolsoep van palmkool

Portugese koolsoep van palmkool

Joke van der Vlugt
Van Palmkool kun je een heerlijke voedzame soep maken.
4 van 1 stem
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Portugees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 grote kruimige aardappele
  • 250 gram palmkool
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 125 gram chorizo
  • Zout
  • Peper
  • Evt. een groentebouillonblokje

Instructies
 

  • Ui en knoflook pellen en fijnsnijden.
  • Aardappels schillen, wassen en in stukjes snijden.
  • Kool in reepjes snijden.
  • In een pan 3 eetl. olie verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten bakken.
  • Aardappels toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • 1 1/4 liter water met of zonder bouillonblokje toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Ongeveer 25 minuten laten koken.
  • Kool toevoegen en 5 minuten laten meekoken.
  • Dan met de staafmixer tot een glad geheel mixen.
  • Chorizo ontvellen en in plakjes of kleine stukjes snijden en bakken in 1 eetl. olie.
  • Chorizo toevoegen aan de soep.
  • Soep op smaak afmaken met peper en zout.
  • Serveren met stokbrood, eventueel samen met een kruidenkaas (Boursin/Paturain)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept