Appeltaart van Lilly de Boer

Recept Afdrukken
Appeltaart van Lilly de Boer
Een heerlijk appeltaart recept van Lilly de Boer.
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties
taart
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 1 uur
Passieve Tijd 1 uur
Porties
taart
Ingrediënten
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Instructies
  1. Verzamel alle ingrediënten
  2. Week de rozijnen in Dom Benedictine (min. 15min) en dep ze droog. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet het rooster net iets onder het midden van de oven.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes.
  4. Meng de appelblokje met suiker, kaneel de gewelde rozijnen en het cirtoensap.
  5. Roer de boter zacht in een beslagkom en meng de appeltaart mix en 2/3 van het losgeklopte ei.
  6. Goed mixen tot een samenhangend deeg. Zet even in de koelkast als het deeg te plakkerig is.
  7. Vet een springvorm in met boter. Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit in een ronde plak met een deegroller. Bekleed met 2/3 van deeg de bodem en de rand van een springvorm.
  8. Voeg nu het appel rozijnen mengsel toe en druk het aan. Maak van de overgebleven 1/3 deel van het deeg rolletjes en druk die plak in strookjes en leg ze kruislings over de taart. Bestrijk de strookje en de taartrand met het overgebleven losgeklopt ei.
  9. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.
  10. En klaar is de super appeltaart
  11. Wel nog even alles netjes opruimen
Notities

Lekker met slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *