Savooiekoolsoep met Parmezaanse kaas

Een heerlijk recept, makkelijk te maken, uit het kookboek Plenty van Yotam Ottolenghi.

Savooiekoolsoep met Parmezaanse kaas

4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 savooiekool middelgroot
  • 1 grote ui
  • 1 aardappel middelgroot
  • 1/2 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 theelepel karwijzaad en nog wat om te garneren
  • 1 liter groentebouillon
  • 80 gram Parmezaanse kaas korst
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 eetlepels milde olijfolie

Instructies
 

  • Haal de buitenste 4 bladeren van de kool af en snipper ze. De rest van de kool grof schaven. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn, snijd de aardappel in blokjes, snijd de rode peper (zonder zaad en zaadlijsten) in dunne ringetjes.
  • Zet een soeppan op het vuur, doe de uiringen en de olijfolie erin en smoor de ui voor ongeveer 5 minuten. Voeg knoflook en karwijzaad toe en smoor nog 2 minuten. Tenslotte de geschaafde kool en aardappelblokjes toevoegen en nog een paar minuten bakken, regelmatig roeren. Voeg de bouillon toe (de groente moet net onder staan) en breng het geheel aan de kook. Leg dan de korsten van de Parmezaanse kaas in de soep en laat deze in ongeveer 10 minuten gaar koken. De korst van de kaas gooi je dan weg. Laat de soep even afkoelen en pureer hem vervolgens grof met een staafmixer of in een blender.
  • Bak de gesnipperde kool met de rode peper, wat olijfolie en een beetje zout een paar minuten in een koekenpan. De kool moet nog mooi fris groen zijn, maar wel beetgaar.
  • Doe de soep in mooie kommen, voeg de geraspte Parmezaan toe, zet er een bergje gebakken kool op en bestrooi met wat karwijzaad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept