Avocado salade met garnalen

Avocadosalade met garnalen

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 2 avocado
  • 1 lente uitje
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/2 citroensap
  • 1/2 komkommer ca 8 cm
  • 1/2 krop sla mag een mix zijn van diverse soorten
  • 1/2 bosje dille houd twee takjes apart

Instructies
 

  • Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit. Snijd de avocado’s dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte en let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt. Lepel dan voorzichtig het avocado vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen even apart.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Schep, samen met de garnalen, voorzichtig door de avocado blokjes.
  • Maak de dressing van zout, peper, dille, mayonaise en citroensap en doe hier eventueel een theelepeltje water bij.
  • Doe de dressing dan op het avocado mengsel en schep heel voorzichtig door. Schep dit dan weer in de lege avocado schillen en serveer met nog een takje verse dille bovenop.

Notities

Lekker met een geroosterd sneetje volkorenbrood !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept