Ovenschotel van Christiane met snijbiet en pasta
Ingrediƫnten
- 300 gram snijbiet
- 150 gram zwarte olijven
- 300 ml gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
- 300 ml joghurt
- 1 ui
- 1 knoflook
- 2 el italiaanse kruiden
- geraspte kaas
- zout, zwarte peper, nootmuskaat
Instructies
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. .
- Snijd de ui, steeltjes en bladeren van de snijbiet in stukjes.
- Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui, de knoflook en de steeltjes van de snijbiet (en/of het gehakt rul) en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Meng de gezeefde tomaten met yoghurt en breng het op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden (en knoflookpoeder na smaak)
- Schep de gekookte pasta en groenten afwisselend in een ovenschaal. Giet de saus erover en doe nog een beetje pasta bovenop. Strooi (heel veel) geraspte kaas eroverheen
- Bak de ovenschotel 30 minuten bij 200 Grad.