Uiensoep

Waarschuwing: geen geschikt recept voor een romantisch avondje! Uien schijnen vreselijk gezond te zijn, maar ze doen iets met je darmen…. try and find out! Met filmpje!

Uiensoep

Nog geen ratings
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 kg uien
  • 1 eetlepel olie
  • 2 liter runderbouillon (4 bouillonblokjes)
  • 50 gram boter
  • 45 gram bloem (of 4 g xanthaangom of 2 eetlepels maizena)

Instructies
 

  • Pel de uien, halveer ze en snijd ze in ringen.
  • Braad ze aan in een (snelkook-)pan in de olie.
  • Laat ze op laag vuur een uur caramelliseren. Voeg halverwege de boter toe.
  • Voeg de laatste 5min de bloem toe en bak mee (sla deze stap over als je xanthaangom of maizena als bindmiddel gebruikt, bloem geeft een ongewenste smaak).
  • Voeg de bouillon toe en kook 7 minuten in de snelkookpan (stand 1) of een half uur in een gewone pan.

Notities

Als je xanthaangom of maizena gebruikt, maak deze dan eerst aan met een beetje water.
Serveer de soep met (geroosterd) brood met kaas in de kom. Je kunt de kaas in de oven grillen of smelten met een brander.
Dit recept gebruikt erg veel uien, je kunt ook de helft van de aangegeven hoeveelheid ui gebruiken voor een wat socialere avond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept