Tarte tatin

Een lekker en eenvoudig appeltaartje.

Tarte tatin

Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 appel klein
  • 3 eetlepel suiker (met kop)
  • 25 gram boter
  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepel water

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Besprenkel de appels met citroensap.
  • Doe de suiker in een kleine (ovenbestendige) koekenpan, doe het water erbij en los op.
  • Breng de suikeroplossing aan de kook.
  • Laat doorkoken tot de vloeistof ongeveer 160 graden Celsius bereikt en lichtbruin wordt.
  • Doe de boter erbij en roer door.
  • Doe de appels erbij en laat deze ongeveer 5 minuten meebakken.
  • Bedek de inhoud van de pan met het bladerdeeg.
  • Doe de pan in de oven en laat 18 tot 20 minuten bakken.
  • Haal de pan uit de oven, laat even afkoelen en keer de tarte tatin op een bord.

Notities

Blijf erbij als de suiker staat te caramelliseren, want hij verbrandt snel.
Lekker met mascarpone met bruine suiker, of met een bol (al dan niet zelfgemaakt) vanilleijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept