Mijn standaard-succestoetje: makkelijk, lekker, semi-gezond (want fruit).
Perencrumble
Ingrediƫnten
- 2 peren
- 30 gram boter
- 30 gram basterdsuiker
- 60 gram bloem
- 0,5 theelepel kaneel (optioneel)
- 0,25 theelepel piment (optioneel)
- 50 gram chocola puur (optioneel)
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Meng boter, suiker, bloem en kruiden met de hand of in een keukenmachine tot een kruimelig geheel.
- Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes.
- Breek de chocola in kleine stukjes.
- Verdeel de peren over twee ovenvaste kommen.
- Besprenkel de peer met het citroensap.
- Verdeel de chocola over de bakjes.
- Verdeel het deeg over de bakjes.
- Bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
- Serveer warm.
Notities
Lekker met ijs!
Werkt ook met appels of ander fruit. In dat geval zou ik geen chocola gebruiken, maar dat is een kwestie van smaak.
Werkt ook met appels of ander fruit. In dat geval zou ik geen chocola gebruiken, maar dat is een kwestie van smaak.