Soepje van kropsla, doperwten en lente-uitjes
Ingrediënten
- 1 sla krop
- 1 bosje lenteui
- 1 prei
- 125 gram doperwten
- 1 teentje knoflook
- 1 klontje boter
- takje selderij (garnering)
- 0.5 liter kippenbouillon
- peper zout
Instructies
- Trek de slabladeren los, was ze, zwier ze droog en scheur ze in kleinere stukken. Gebruik ook de gave buitenste bladeren en de nerven.
- Snijd de worteltjes en het bovenste deel van het loof van de lente-uitjes weg, maar laat er nog een stuk van het groen aan. Snij in ringetjes waarvan je er enkele opzij houdt voor de versiering.
- Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.
- Smelt de boter. Fruit er prei en knoflook in.
- Voeg de doperwtjes en de bouillon toe en laat een ca 10 minuten koken.
- Voeg dan de slabladeren en de lente-uitjes toe en zet nog 5 minuten op zacht vuur.
- Pureer de soep en peper en zout naar smaak.