Varkenswangen op italiaanse wijze

Varkenswangen op italiaanse wijze

Raymond van Beek
Af en toe krijg je in je vleespakket iets aparts. Zo hadden wij dit keer varkenswangen. Om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik er mee moest. Eerst maar eens kijken op internet. Daar staan verschillende gerechten met varkenswangen. Ik vond er een met een italiaanse slag. Het onderstaande gerecht is vrij naar: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/81831/ragout-van-varkenswangetjes-met-pappardelle-1
Nog geen ratings
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 3 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 3 wortels
  • Olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 takjes tijm verse van de kruidenbedden!
  • 1 blaadje laurier
  • 250 ml warme kippenbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 1 courgette
  • tagliatelle
  • peper
  • zout
  • oregano

Instructies
 

  • Ontvel de tomaten: snij het vel in, kruislings helemaal rondom. Leg ze 1-2 minuten in kokend water en haal de tomaten er dan uit. Na even afkoelen kun je het vel er zonder problemen afhalen. Snij de tomaten in blokjes.
  • Snipper de ui en de knoflook. Snij de wortel in blokjes.
  • Verhit wat olijfolie (ik gebruik ook vaak de helft olie en de helft boter) en bak de varkenswangen even bruin aan. Haal ze daarna uit de pan. Kruid ze met zout en peper.
  • Bak daarna de ui, knoflook en wortels een minuut of 5.
  • Voeg dan de varkenswangen, de in blokjes gesneden tomaat, de warme kippenbouillon en wijn, tijm en laurier toe.
  • Breng tegen de kook en laat het dan 2.5 – 3 uur tegen de kook aan stoven.
  • Als het vlees gaar is, kun je de tijmtakjes en het laurierblaadje eruit halen.
  • Haal de varkenswangen even uit het stoofvocht. Kook deze in, en bind deze eventueel met wat maizena. De bedoeling is dat het vocht aan de tagliatelle blijft hangen. Als de saus gereed is kunnen de varkenswangen terug in de saus om op te warmen.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructie gaat.
  • Snij de courgette in kleine blokjes en bak deze in wat olijfolie. Voeg wat oregano toe.
  • Voeg de courgette toe aan de tagliatelle.
  • Leg wat tagliatelle/courgette op een bord en leg de varkenswang er op en giet er flink wat van de saus over of naast, net wat je wilt.
  • Je zou er nog wat Parmezaanse kaas of pecorino over kunnen raspen, maar het is zo ook al lekker!
  • Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept